Thuiswerk masterclass 3 in 1

Hoe kan ik affiliates bekomen?

Hoe kan ik affiliates bekomen? Waar vind ik bloggers die mijn product willen promoten. Wel, het lijkt veel moeilijker dan je denkt! Het is helemaal niet moeilijk om aan affiliates te komen. 

Er zijn tal van manieren hoe je aan affiliates komt. Het is natuurlijk belangrijk dat je reeds geïnteresseerde bezoekers naar je website krijgt. Enkel door affiliates te hebben die zich in dezelfde niche bevinden zal je uiteindelijk ook commissies krijgen. Het is alvast een super idee om met affiliate marketing te beginnen. 

Wat is affiliate marketing? Lees het hier >>

Waar je snel affiliates kan vinden, die jouw producten willen promoten lees je hier: 

Affiliates vinden op Google

Om gemakkelijk aan affiliates te bekomen, en zo jouw bereik snel kan vergroten kan je op google kort wat zoekwerk doen. Je gaat op zoek naar websites of blogs uit dezelfde niche. Zorg ervoor dat je op de websites ook een blog of reclame banners terug vind. Deze websites zullen snel een samenwerking aangaan. Op elke website is het verplicht een mailadres te vermelden waardoor je ze gemakkelijk kan bereiken. 

Affiliates krijgen door affiliate netwerken

De manier bij uitstek om snel veel affiliates te bekomen is door je aan te melden op een affiliate netwerk. Een affiliate netwerk is uiteindelijk de plaats waar blog schrijvers de weg naar hun partners zoeken. Op zo'n netwerk vinden ze snel hun producten en affiliate links. Door je aan te melden op een affiliate netwerk zullen zij jouw product snel terugvinden en overgaan tot het promoten van jouw product. 

Affiliate netwerken waarmee je gemakkelijk kan samenwerken zijn: 

- Paypro

- Plug&Pay

- Tradetracker

- Awin

Jouw eigen klanten jouw product laten promoten. 

Als jouw klanten tevreden zijn over jouw product is mond en mond reclame de beste manier om jouw product bekend te maken. Als jouw klanten te weten komen dat zij een commissie verdienen bij het aanbevelen van jouw product zullen ze het product sneller aanraden bij hun vrienden, familie en kennissen. 

Deze vorm van mond aan mond reclame zorgt nog steeds voor de hoogste conversie ratio. Het is namelijk zo dat mensen sneller hun eigen vrienden gaan geloven en vertrouwen dan een blogbericht of advertentie.

Ga op zoek naar influensers

Om meteen een vliegende start te nemen en veel bezoekers naar jouw product te krijgen kan je proberen om influensers te schrijven. Het is namelijk zo dat niet veel mensen het systeem van affiliate marketing begrijpen, of hiervan op de hoogte zijn. Leg dus goed uit wat affiliate marketing is. Het is namelijk zo dat influensers snel promoten indien ze hiermee een mooie commissie kunnen verdienen. 

Ga op zoek op Tiktok, Instagram, Facebook naar mensen of bedrijfsprofielen met meer dan 50.000 volgers en schrijf een mailtje of stuur een privé bericht. 

Hoeveel commissie geef je aan jouw affiliates? 

Een van de belangrijkste redenen waarmee affiliates de stap gaan zetten om jouw product te promoten is een mooie commissie. Wees gul voor je affiliates! Ze zorgen namelijk voor gratis extra verkoop. Bovendien is het zo dat de klanten eventueel nog een upsell kopen. 

Om een idee te geven: Bolcom en Amazon geven commissies tussen 8 en 12% op al hun producten. 

Bij online producten zoals online cursussen of software waarbij geen transportkost, of eenmalige productiekost is, ligt de commissie een stuk hoger. Bij zo'n producten krijgen affiliates vaak 30% commissie of iets meer op de verkoopwaarde. 

Hoe hoger de commissie is die je aanbied hoe sneller je meer en meer affiliates zal krijgen. Het is namelijk zo dat producten waarvan de commissie tussen 30€ en 50€ per verkoop is, snel gepromoot worden. 

Commissies op lidmaatschappen

Heb jij een software of product waarbij je ook een lidmaatschap hebt. Dan kan het erg interessant zijn de affiliate elke maand 50% commissie te geven op het abonnement. Dit zolang de klant lid is van het lidmaatschap. 

Wederkerende commissies is een ideaal patroon voor affiliates. Zo bouwen ze stap voor stap hun volwaardig inkomen op. 

Wil jij alles te weten komen over affiliate marketing? Klik hier om naar de Thuiswerk Masterclass te gaan >>

affiliate marketing cursus


Reactie plaatsen

Hoe ik 5-10K+ per maand verdien!
Bekijk mijn resultaten & hoe ook jij dit kan toepassen: